Header Ads

  • Breaking News

    Αστρονόμοι ανακάλυψαν άστρο που βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με το ηλιακό μας σύστημα

    Μην ανησυχείτε όμως καθώς σύμφωνα με τους υπολογισμούς των επιστημόνων αυτό θα συμβεί σε 1,35 εκατομμύρια χρόνια. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των αστρονόμων το άστρο Gliese 710 το οποίο βρίσκεται προς το παρόν στον αστερισμό του Οφιούχου σε απόσταση 64 ετών φωτός έρχεται κατευθείαν… επάνω μας.
    Αν και το άστρο δεν πρόκειται να συγκρουστεί με την Γη εντούτοις η πορεία του μέσα από τη ζώνη αστεροειδών του Οορτ θα προκαλέσει μια πραγματική βροχή μετεωριτών καθώς θα αναστατώσει τις τροχιές τους στέλνοντας εκατοντάδες τέτοια σώματα στον Ήλιο αλλά και στους πλατύτητες του ηλιακού μας συστήματος μεταξύ αυτών και τη Γη.
    Το άστρο Gliese 710 θα προκαλέσει μια σημαντική ροχή κομητών η οποία εκτιμάται στους 10 κομήτες το χρόνο. Μπορεί το νούμερο να μην μοιάζει εντυπωσιακό αλλά αυτό θα διαρκέσει για 3 με 4 εκατομμύρια χρόνια.

    Το άστρο είναι μισό σε μέγεθος από τον Ήλιο, αλλά εάν υπάρχουν ακόμη άνθρωποι στον πλανήτη μας σε 1,5 εκατ. χρόνια από τώρα το άστρο θα εμφανιστεί ως το φωτεινότερο σώμα στον νυκτερινό ουρανό ακόμη και από τη Σελήνη.
    Το άστρο δεν πρόκειται να παραμείνει στο ηλιακό μας σύστημα. Αφού περιστραφεί γύρω από το Ήλιο θα απομακρυνθεί έχοντας όμως προκαλέσει χάος με τους κομήτες που θα συμπαρασύρει μαζί του, ενώ άγνωστες παραμένουν οι επιπτώσεις που θα προκαλέσει στην ίδια την Γη με την βαρύτητά του.
    πηγη

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad

    Post Bottom Ad