Header Ads

  • Breaking News

    Σαν σήμερα γεννιέται ο άλλος Εσκομπάρ

    Όχι ο Πάμπλο, ο μεγαλύτερος βαρόνος των καρτέλ ναρκωτικών στον κόσμο, αλλά ο θρύλος του ισπανικού πενταγράμμου Μανόλο Εσκομπάρ.
    Θρύλος του ισπανικού πενταγράμμου. Ο τραγουδιστής που συνέδεσε το όνομα του με την ισπανική μουσική κουλτούρα και έκανε διάσημη τη μουσική της χώρας του παγκοσμίως, με τα τραγούδια του να γίνονται συνθήματα στις εξέδρες των ποδοσφαιρικών γηπέδων και να επενδύουν μουσικά ακόμα και σήμερα τους μεγάλους αθλητικούς θριάμβους της Ισπανίας.

    Ο Μανόλο Εσκομπάρ, που τραγούδησε τις επιτυχίες «El porompompero» και «Y Viva Espana», γεννήθηκε σαν σήμερα, στις 19 Οκτωβρίου του 1931 στην μικρή πόλη της Ανδαλουσίας, Λας Νόριας ντε Ντάθα. Ήταν το πέμπτο από τα δέκα παιδιά του Αντόνιο Γκαρθία και της Μαρία Ντελ Κάρμεν Εσκομπάρ. Την αγάπη του για τη μουσική την έδειξε από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Ήταν πιτσιρικάς όταν έμαθε λαούτο και πιάνο και βοηθούσε τη φτωχή οικογένειά του, τραγουδώντας σε λαϊκά πανηγύρια. Στα δύσκολα χρόνια μετά τον ισπανικό εμφύλιο μετακόμισε στη Βαρκελώνη.

    Γρήγορα αφοσιώθηκε στο τραγούδι και σχημάτισε το συγκρότημα Manolo Escobar y sus guitarras μαζί με δύο από τα αδέλφια του. Η πρώτη του μεγάλη επιτυχία ήρθε το 1962 με το τραγούδι «El porompompero», μια ρούμπα που έγραψε η συνθετική τριάδα Οτσαίτα, Βαλέριο και Σολάνο. Δέκα χρόνια αργότερα, το 1972, η φήμη του εκτοξεύτηκε με το τραγούδι «Y Viva Espana», που έγραψαν δύο Βέλγοι, ο Λέο Κερτς και ο Λέο Ροζεστράτεν. Αυτή ήταν και η μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του, με πωλήσεις που ξεπέρασαν τα 10 εκατομμύρια δίσκους.

    Εκτός από τη μουσική, αγαπούσε ιδιαίτερα και την υποκριτική και συμμετείχε ως ηθοποιός σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες.
    Η τελευταία του εμφάνιση μπροστά σε κοινό ήταν τον Ιούλιο του 2010 στη Μαδρίτη, κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την κατάκτηση του Μουντιάλ από τους «φούριας ρόχας». Ήταν τότε που ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την μουσική, μετά από 50 χρόνια καριέρας.

    Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών, ύστερα από χρόνια μάχη που έδωσε με τον καρκίνο, στις 24 Οκτωβρίου 2013, ενώ βρισκόταν στο πολυτελές σπίτι του στο Μπενιντόρμ της Βαλένθια. Ήταν παντρεμένος από το 1959 με τη Γερμανίδα Ανίτα Μαρξ, με την οποία είχε υιοθετήσει μία κόρη, τη Βανέσα.
    πηγη

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad

    Post Bottom Ad