Header Ads

  • Breaking News

    Η NASA πιστεύει ότι δορυφόροι του Κρόνου έχουν ζωή όπως την γνωρίζουμε

     Εμπειρογνώμονες της NASA ανακοίνωσαν ότι έχουν βρει πολλές ενδείξεις οι οποίες οδηγούν στο συμπέρασμα ότι είναι πολύ πιθανό σε δύο από τα Φεγγάρια του Κρόνου, τον Τιτάνα (2ο μεγαλύτερο δορυφόρο του ηλιακού μας συστήματος) και στον έτερο δορυφόρο του τον Εγκέλαδο να υπάρχει ζωή όπως την γνωρίζουμε! Δηλαδή να υπάρχει στην πραγματικότητα κάποια μορφή ζωής, ίσος να είναι άνθρωποι; Δεινόσαυροι; Μικρόβια... Ή κάποια άλλη μορφή ζωής άγνωστη σε εμάς μέχρι τώρα. 
     Αυτό γιατί έχουν εντοπιστεί,....

    λίμνες και υγρά που ρέουν από κάποια είδους ηφαίστεια στην επιφάνεια τους, η εσωτερική θερμότητα και η εξωτερική κάνουν τους επιστήμονες να είναι σχεδόν σίγουροι ότι υπάρχει κάποια μορφή ζωής σε αυτούς τους πλανήτες. 
     Το kasini ανακάλυψε ένα λοφίο από υδρατμούς ή σταγονίδια νερού να υψώνωνται πάνω από τη νότια πολική περιοχή του δορυφόρου, πράγμα που, σε συνδυασμό με τη διαφυγή εσωτερικής θερμότητας, και των ελάχιστων κρατήρων στην περιοχή, δείχνει ότι ο Εγκέλαδος είναι γεωλογικώς ενεργός σήμερα, το γεγονός αυτό μάλλον οφείλεται στις παλιρροϊκές δυνάμεις που ασκεί ο πλανήτης στο εσωτερικό του δορυφόρου.  
     Ο Εγκέλαδος είναι ένα από τα μόλις τρία σώματα στο εξωτερικό Ηλιακό σύστημα (μαζί με τον δορυφόρο Ιώ του Δία και τον δορυφόρο Τρίτωνα του Ποσειδώνα) στα οποία έχουν παρατηρηθεί ηφαιστειακού τύπου εκρήξεις. Η ανάλυση του εξερχόμενου υλικού υποδεικνύει ότι προέρχεται από δεξαμενή υπόγειου νερού σε υγρή κατάσταση, κάτι που σε συνδυασμό με ίχνη άλλων χημικών ενώσεων που ανιχνεύθηκαν στο λοφίο έχει τροφοδοτήσει συζητήσεις για την ύπαρξη απλών μορφών ζωής, ενώ έχει ενισχύσει και την άποψη ότι υλικό προερχόμενο από τον Εγκέλαδο δημιούργησε τον Δακτύλιο E.
     πηγη

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad

    Post Bottom Ad