Header Ads

  • Breaking News

    Μετεωρίτη 30 τόνων βρήκαν στην Αργεντινή

    Οι κάτοικοι στη μικρή πόλη Gancedo της Αργεντινής βρέθηκαν μπροστά σε μια έκπληξη, όταν ένας μεγάλος μετεωρίτης ανακαλύφθηκε στην περιοχή τους.

    Ο διαστημικός βράχος υπολογίστηκε στους περίπου 30 τόνους και είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μετεωρίτης που έχει ποτέ βρεθεί, σύμφωνα με την Daily Mail.
    Ο μετεωρίτης ανακαλύφθηκε από τους επιστήμονες στις 10 Σεπτεμβρίου. Βρέθηκε στην πόλη της Gancedo, 1.085 χιλιόμετρα βορείως της πρωτεύουσας της χώρας, Μπουένος Άιρες.

    Οι διαστάσεις του και το ακριβές βάρος του δεν έχουν δοθεί ακόμα επίσημα.
    Ο Mario Vesconi, πρόεδρος του Συλλόγου Αστρονομίας Chaco, είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua: «Ελπίζαμε ότι θα ήταν ένας μεγάλος μετεωρίτης, αλλά δεν περιμέναμε να υπερβαίνει τους 30 τόνους.» και πρόσθεσε: «προέρχεται από μια βροχή μετεωριτών που έπεσαν περίπου 4.000 χρόνια πριν.»
    38497EE800000578-3787510-image-a-138_1473780732693
    Η βροχή μετεωριτών έλαβε χώρα σε μια περιοχή της Αργεντινής που βρίσκεται ανάμεσα στις επαρχίες Chaco και Santiago del Estero.
    Ο αρχικός διαστημικός βράχος εκτιμάται ότι ζύγιζε περίπου 800 τόνους και προερχόταν από την ζώνη αστεροειδών που βρίσκεται μεταξύ του Άρη και του Διός.
    κατά την είσοδο του στην ατμόσφαιρα της Γης έσπασε, και προκάλεσε μια βροχή μετεωριτών που επεκτάθηκε σε μια έκταση περίπου 320 τετραγωνικών χιλιομέτρων.
    Ο μετεωρίτης του Gancedo είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος σε μέγεθος μετά τον μετεωρίτη Hoba στη Ναμίμπια που ζυγίζει 66 τόνους.
    Ηλίας Σιατούνης
    πηγη

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad

    Post Bottom Ad